Bewoners aan het woord

Cocolora Apartments: een oase van rust

Filosoferen in Caribische sferen

Hoe voelt het om op een resort te wonen? Om daar achter
te komen gaat redacteur Jacomine Lagas ieder nummer op bezoek bij een bewoner van appartementenresort Cocolora in Brakkeput Abou. Als eerste bij Arthur Nivillac die er pas twee maanden woont. “Ik voelde me hier direct thuis.”

“Koffie?” Arthur ontvangt me enthousiast bij het toegangshek en brengt me over verschillende trappen naar zijn appartement.
Door niveauverschillen oogt het kleinschalige resort speels.
De gebouwen zijn fris wit en lichtgrijs, bij het centrale zwembad zie ik uitnodigende zitjes onder palapa’s. Arthurs woning ligt aan de binnenkant van het resort. Zijn ruime porch is sfeervol ingericht met veel planten en tropische meubels. Vanuit de woonkamer klinkt zwoele tangomuziek.

Sfeergevoelig

Zijn huis is ingericht in een Caribisch/Afrikaanse stijl. Veel meubels bracht hij mee van zijn talrijke reizen. Als ik verrast opmerk dat
er nergens meer verhuisdozen staan, reageert Arthur: “Ik ben
erg sfeergevoelig. Ik heb een drukke baan als arboconsultant en docent op de UNA en hier kom ik tot rust. Bovendien ben ik een

perfectionist, ik snap niet hoe mensen maandenlang uit dozen kunnen leven.”

Smaakvolle materialen

De Europese keuken is compact maar functioneel. We lopen door de gang naar de masterbedroom met zijn eigen badkamer. De tweede slaapkamer gebruikt Arthur als werkkamer. Opvallend zijn de smaakvolle materia- len en de keurige afwerking. Deuren, ramen en kozijnen zijn van transparant gelakt hardhout. Shutters zorgen voor verkoelende wind.

De ramen en kozijnen zijn van transparant gelakt hardhout.

Veel van zijn tropische meubels nam Arthur mee van zijn reizen.

Welkom gevoel

Waarom Cocolora? Arthur: “Ik woonde in een groot huis op Romar met veel onderhoud. Lastig te combineren met mijn drukbezette leven. Ik ben gaan kijken op verschillende resorts maar nergens voelde ik een klik. Uiteindelijk kwam ik op de website van Cocolora. De snelle en persoonlijke reactie op mijn mail gaven me direct een welkom gevoel, wat later werd ver- sterkt door de vriendelijke ontvangst van het management en de overige bewoners. De sfeer en de rust op het resort spreken me enorm aan. Ik voelde me hier direct thuis en dat gevoel is nooit meer weggegaan”.

Rust en burencontact

Hoe zit het eigenlijk met de privacy? “Prima. Iedereen respec- teert elkaars rust hier. En als je zin hebt in een praatje ben je welkom.” Zijn favoriete plek is de tiki-hut naast het gemeen- schappelijke zwembad. “Hier zit ik ’s avonds graag te werken, met een glas wijn en het rustgevende water op de achtergrond. Of ik filosofeer er met vrienden over het leven. Ik ben hier een gelukkig mens.”

Bewoner: Arthur Nivillac

Download verhaal

Cocolora Apartments: Bon Dia

Bon Dia

Hierbij stellen wij ons voor. Phil (ZZP’er) en Marjolein (HR-medewerkster tot voor kort) wij wonen normaal gesproken in Vianen bij Utrecht in Nederland. Phil was nooit echt een vakantieganger en vond het altijd weer prima als deze voorbij was om terug te keren naar huis. In 2010 hadden wij voor het eerst op Curaçao een vakantie gepland met 2 andere familieleden om iemand te verrassen met haar 50e verjaardag.

Vanaf het moment dat we voet aan de grond zetten en naar buiten kwamen op Hato, het inmiddels mooie vliegveld van Curaçao, hebben wij beiden ons hart verloren aan het mooie Curaçao. Vooral Phil kreeg hierbij een gevoel van DIT IS HET.

Nou dat zegt dan wel wat voor iemand die niet graag op vakantie ging. We hebben die vakantie super genoten en zijn verliefd op het eiland geworden met altijd het prachtige weer en mooie stranden en relaxte mensen.

Vanaf dat moment zijn we toen ieder jaar of om het jaar een steeds langere tijd naar Curaçao op vakantie gegaan. Eerst dus in verschillende resorts en toen hebben we besloten om eens tussen de lokalen een tijdje in een huis te vertoeven. Dit beviel ons zo goed dat we zijn gaan bedenken of we er een huis of appartement wilden gaan kopen. En daar waren het beide over eens dat gingen we doen, maar waar.

We zijn toen in verschillende wijken gaan kijken naar huizen en appartementen, maar het werd toch uiteindelijk een appartement want dat was toch wel hetgeen wat ons aantrok. Op een mooi resort met allerlei voorzieningen, zoals een zwembad en een mooie tuin, waar we zelf geen werk aan zouden hebben.

Na enige tijd zoeken kwamen we terecht bij een makelaar die zelf een appartement huurde in Brakke put abou op het resort genaamd Cocolora Apartments. Wij mochten van hem het appartement bekijken en waren gelijk verkocht. Het appartement zag er heel gezellig uit van buiten en van binnen met een mooie keuken en 2 slaapkamers met airco en 2 ruime badkamers. De grote porch was perfect met een geweldig uitzicht op de Tafelberg. De omringende tuin was prachtig onderhouden en het super mooie grote zwembad van 16×10 meter deed zeker zijn steentje bijdrage aan onze beslissing.

Sinds 2016 hebben wij dus dit appartement gekocht en 2 jaar verhuurd gehad. Sinds 2019 hebben we besloten het niet meer te verhuren en het ons eigen te maken om er voor langere tijd te verblijven. Een voordeel van dit kleinschalige resort vinden we het goede contact met het management van Cocolora en de buurtjes. Er is altijd iemand bereid om als we er niet zijn een oogje in het zeil te houden voor de post en doorstroming van het water.

“Onze droom is nu om hier vaker en langer te gaan wonen.”

Bewoners Phil en Marjolein

Download verhaal

Cocolora Apartments: genieten van een weids uitzicht

De Tafelberg als weerstation

Is het prettig wonen op een resort? Om dit uit te zoeken brengt redacteur Jacomine Lagas ieder nummer een bezoek aan een bewoner van appartementenresort Cocolora in Brakkeput Abou. Deze keer bij de eerste officiële bewoners Daniella en Johan Philip Vos. “Bij de eerste bezichtiging waren we aangenaam verrast.”

“Het is heerlijk hier”, steekt Daniella enthousiast van wal als we plaatsnemen op haar porch waar een verfrissend briesje waait. Op tafel staan elegante witte bloemen uit eigen tuin. Door de speelse niveauverschillen van het kleinschalige resort ligt haar appartement iets verhoogd tegen de heuvel aan. Hierdoor heeft het ‘the best of both worlds’: een tuin én uitzicht op de Tafelberg. Daniella: “Die combinatie maakte de keuze voor Cocolora en dit appartement gemakkelijk voor ons. Daarnaast waren we direct geraakt door de sfeer en rust die hier heerst.”

Geen buienradar nodig

Het uitzicht is spectaculair. In de verte zien we een zonovergoten Tafelberg. Ze lacht: “Ik heb geen buienradar nodig. ‘s Ochtends open ik mijn deuren en werp een blik op de Tafelberg. Perfect om het weer van die dag te voorspellen.” Verspreid over het terrein dat zich voor Cocolora uitstrekt, zien we redelijk wat bouwactiviteit. Gelukkig zijn de metershoge cactussen hier bewaard gebleven en biedt de combinatie nieuwbouw en oudere woningen een aantrekkelijk contrast.

Flexibiliteit

Het echtpaar Vos (ex-stewardess ALM en ex-piloot KLM) woont sinds twee jaar op Cocolora. Na een aantal jaren wonen in Amerika waar Daniella interior design studeerde en haar licentie helikopterpiloot haalde, was het tijd om te settelen op dushi Kòrsou. “Van een groot huis in de USA downsizen naar dit appar- tement was een uitdaging met onze inboedel. Gelukkig is dit mede door de flexibiliteit van het management bij Cocolora goed gelukt. We wilden bijvoorbeeld graag een afwijkende keuken met veel kasten. Dat kon omdat het appartement nog in aanbouw was.”

Dierbaar meubelstuk

De inrichting is rustig gehouden. Warme bruintinten, speelse lampen en een subtiel rijtje vazen met echte bloemen uit haar eigen tuin. Er staan moderne meubels gecombineerd met een enkel antiek stuk. Daniella legt uit: “Aangezien de woonkamer niet al te groot is heb ik het minimaal gehouden. Ik ben geluk- kig niet van de frutsels en beeldjes….” In de slaapkamer zien we een prachtige antieke secretaire gevuld met familiefoto’s, babyschoentjes en andere dierbare herinneringen. ‘Ons levens- verhaal’ noemt ze deze kast.

Prijs/kwaliteitverhouding

Wat gaf de doorslag om voor Cocolora te kiezen? “Vooral de prijs/kwaliteitverhouding. Dit was het eerste resort op Curaçao waar dit aspect voor ons helemaal klopte. Ook prettig: we hoeven het (groot) onderhoud van de tuin en het appartement niet zelf te doen. Maar echt doorslaggevend was het gevoel toen we de eerste keer hier kwamen. Om met de woorden van mijn man te spreken: ‘We waren aangenaam verrast’.”

Bewoners: Daniella en Johan Philip Vos

Download verhaal

Cocolora Apartments: woonhuis als vakantiehuis

Onthaasten & opwarmen

Iedere Resida praat redacteur Jacomine Lagas met bewoners van appartementenresort Cocolora in Brakkeput Abou.
Hoe is het daar? Deze keer met parttime bewoners Norbert en Leonie Sijpkens uit Nederland. Een paar keer per jaar pakken zij het vliegtuig om te genieten van hun appartement op Cocolora. “We zouden hier wel altijd willen wonen!”

Bovenaan het trapje naar hun hooggelegen appartement staan Norbert en Leonie me stralend op te wachten. Hun ‘tweede huis’ ligt aan de rand van het resort en heeft een prachtig uitzicht. Eenmaal op de porch horen we een vreemd geluid. “De ezel uit het parkje hier tegenover”, zegt Norbert lachend. “Heerlijk landelijk.”

Waarom Curaçao?

Norbert (eigenaar van een grote rijschool) en Leonie (werkt in de catering) wonen normaal gesproken in Vinkeveen, een dorp nabij Amsterdam. Aanvankelijk hadden ze daarnaast een vakantiehuis in Spanje. Helaas was de Spaanse zon niet altijd even betrouwbaar. En het huis gaf veel zorgen en onderhoud. Zo groeide het verlan- gen naar een huis zonder zorgen op een bestemming met altijd mooi weer. Vrienden suggereerden Curaçao en aldus werden er tickets geboekt.

Nette bouwplaats

Norbert: “We waren direct verliefd op dit prachtige eiland én op Brakkeput Abou. Hier wilden we wel een huis! De ontvangst bij Cocolora Apartments was erg plezierig. We waren de allereer- ste kopers. Er werd nog volop gebouwd, maar ik had zelden zo’n schone bouwplaats gezien. Wat ook opviel was de keurige afwerking. Tel daarbij de tropi- sche tuin, het grote zwembad en het vriendelijke management… de keuze was makkelijk.

Weldadig vakantiegevoel

Alle wensen van Leonie en Norbert waren ingewilligd: een porch met uitzicht, een woonka- mer met moderne keuken, twee slaapkamers, twee badkamers en een ruime garage. Zonder zorgen. “In ons huis in Spanje moes- ten we na aankomst opruimen, gras maaien, dat soort dingen. Hier is dat allemaal geregeld. Als we aankomen hebben we direct een relaxed vakantiegevoel.” Een enthousiaste Norbert: “In het vliegtuig begint het onthaasten al.” De in rustige kleuren uitgevoerde inrichting is opvallend compleet. Leonie: “We willen ons hier ook thuis voelen, ook al komen we maar drie of vier keer per jaar.”

Toekomstdroom

Een voordeel van dit kleinschalige resort vinden ze het goede contact met hun buren en het management van Cocolora. “Onze lieve buurvrouw zorgt voor de post en het management houdt tijdens onze afwezigheid een oogje in het zeil.”.

Eén favoriete plek hebben ze niet echt. Als ze moeten kiezen worden het er twee: hun porch en het riante zwembad (16×10 meter). Maar eigenlijk voelt alles favoriet. Norbert: “Het is heer- lijk hier. We werken thuis allebei hard, dankzij het fijne vooruit- zicht dat we straks weer in Curaçao zijn. Gewoon in ons eigen huis op Cocolora.” Leonie voegt toe: “Onze droom is om hier ooit vaker en langer te wonen.”

Bewoner: Leonie en Norbert

Download verhaal
LOCATIE
Brakkeput Abou 264,  Curaçao
WHATSAPP

Mobiel +599 9 5106503

E-MAIL

johnvanmourik62@gmail.com

SKYPE

Cocolora Apartments Curacao